Courtyard_House_Studio_Junction1The Courtyard House was inspired by an ancient form of architecture and a new form of North American urban thinking – infill housing as an alternative urban typology. By converting a contractor warehouse in a mixed-use industrial neighbourhood, the ambition was to create a modern, affordable home and studio for a family.The design of the house is generated by an emphasis on the views and activities of the interior courtyards, where all the windows look inwards.Courtyard_House_Studio_Junction3Courtyard_House_Studio_Junction4Courtyard_House_Studio_Junction5Courtyard_House_Studio_Junction6Courtyard_House_Studio_Junction7Courtyard_House_Studio_Junction8Courtyard_House_Studio_Junction9Courtyard_House_Studio_Junction10

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: